ריבוע בסביון

בנוי 310 מ"ר, שטח 500 מ"ר, מישורי

המגרש שקיבלנו לתכנון הוא ריבוע כמעט מושלם, והאתגר המרכזי היה לאפשר שטחי חוץ משמעותיים בהיקפו, ולפתחם כך שיהיו בעלי היררכיה מובחנת ביניהם.
לכן, ההחלטה המרכזית שהובילה את התכנון הייתה לחלק את הבית לשני גושים מרכזיים: בצד הדרומי נפח קטן יחסית המותיר שטח אחורי לבריכה, ובצד הצפוני נפח גדול שנעטף על ידי גג אבץ שחור.
במרווח שנפער בין שני הגושים נמצאת הכניסה, שמובילה לאטריום דו קומתי שמאפשר קשר עין בין בני הבית, ובין החללים הציבוריים לאלו הפרטיים.

הקומה העליונה שייכת כולה לילדים, ובה 3 מיני סוויטות, כל אחת עוצבה ואופיינה עם הילד\ה שגר\ה בה ובהתאם לצרכיו\ה ולחלומותיו\ה. קומת המרתף מכילה יחידת מגורים לאורחים וחדר עבודה נדיב עם גישה חופשית ישירות מבחוץ. תודות לגג האבץ המקומר נתקבלו בחדרי הילדים תקרות גבוהות וייחודיות, שבהתאמה אליהן תוכננה התאורה ועוצבו הרהיטים.

ריבוע בסביון
Rabin House
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון

מאחר ובעלת הבית בשלנית ואופה חובבת, תוכנן המטבח כחלל פעיל, המוסתר יחסית מהכניסה ומחדר האורחים. מתאפשרות בו מגוון אפשרויות שהות וישיבה, בהתאם לאופי הפעילות. מאחורי הספרייה הגדולה מתחבאים גם מזווה, וחלל טכני למערכות הרבות של המבנה.
מנגד תוכנן חדר האוכל כמקום פורמלי המתאים לארוחות חגיגיות ומרובות משתתפים, וכך גם הסלון שנהנה משלושה כיווני אוויר ומגישה פתוחה וחופשית לחצר וליתר מפלסי הבית.

על מנת לעדן ולרכך את המראה הכולל נצבעו רכיבי הפלדה, ובהם פרגולות תלויות, מדרגות פנים וקונסטרוקציית הגג בצבע לבן, המקנה לברזל מראה מעודן ומאופק. פעולה נוספת שתכליתה ריכוך המסה היא בפריסת פתחי החלונות והדלתות כך שיחבקו ויכרסמו את פינות הגושים השונים.
גג האבץ הוא הסממן הייחודי והמובהק של הבית, הוא נמתח מעל לחלל האטריום שבלב הבית, ומצל מגבוה על הכניסה הראשית ועל חלק מהבריכה. מנגד, הוא גולש אל תוך החצר האנגלית שמקיפה את הבית מצפון, וכך מעניק אזכור לגג גם בקומת המרתף.

ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון
ריבוע בסביון