טרפז ועץ תות

טרפז ועץ תות

בנוי 215 מ"ר, שטח 500 מ"ר, מישורי

מדובר במחצית של דו משפחתי, הנמצא בחלק האחורי והמרוחק מהרחוב, ובעל גישה נוספת מחורשה שנמצאת בפאתי השטח.

מעבר לגיאומטריה הלא רגולרית עמד באמצע המגרש עץ וותיק בעל מופע משמעותי, ועלתה השאלה האם להעתיקו או להשאירו במקומו.

כהחלטה ראשונית ובתיאום עם השכנים, בחרנו להיצמד בקומת הקרקע אך להתנתק בקומה העליונה, כך שייווצר גג פעיל ונגיש, וכיוון אוויר ואור נוסף לחדרי הילדים. בנוסף הוחלט להקביל את שני אגפי המבנה לגבולות המגרש, ולמקם את גרם המדרגות במחבר שביניהם. לבסוף הוחלט לשמר את העץ ולהפכו למוקד של הפיתוח האדריכלי, ולסמן המרכזי של הכניסה הראשית, הן מהרחוב והן מהחורשה האחורית.

טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות

מבחינה חומרית הבית נקרא בשכבות, כאשר ברקע הנפחים הלבנים הגדולים, במפרק קובייה אפרפרה ובולטת שדרכה נכנסים, והשיא הוא מצחייה מבטון גלוי המשמשת לקירוי פונקציונלי וכקושרת אופקית. בנוסף מחולקת החזית האחורית הגבוהה על ידי מרפסת קונזולית שקורותיה "משופדות" אל תוך הנפח הבנוי.

חדרי הילדים תוכננו במכוון כשונים זה מזה, כל אחד מהם מציע חוויית שהות ייחודית, בהתאם לאופיים של הדיירים הצעירים ובהסתמך על ההזדמנויות האדריכליות שנגזרות ממיקומו בקומה ובמבנה. בסלון ובמטבח קירות מעובי דופן מכילים מערכות שמע ומדיה, גופי תאורה סמויים ואלמנטי הצללה המתכנסים בחלל הקיר.

טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות
טרפז ועץ תות