בית עם חושים

בית עם חושים

בנוי 240 מ"ר, נחלה חקלאית, מישורי

תלאי על תלאי, לאורך שנים ובכמה שלבים, נבנה והתפתח הבית הזה, שבמושב ניר צבי. אנחנו נדרשנו למשימה על ידי דור ההמשך, שביקשו לשפצו מהיסוד ולהתאימו לצרכיהם העכשוויים, כמשפחה צעירה וצומחת בה שני ההורים כבדי שמיעה.

מאחר ולא ניתן היה לשנות את אופן העמדת הבית הישן על הקרקע, הוא נהרס כמעט מהיסוד ובמקומו הצמחנו מעטפת חדשה המשמרת את תחושת המקום באמצעות חלונות מאורכים ונמוכים, המאפשרים לחוץ לזלוג פנימה בכל פינה. המשמעות הנוספת לבחירה עיצובית זו הייתה שהילדים הקטנים יוכלו להסתובב בחוץ כאשר הוריהם יכולים לראותם מבפנים. סוגיית המבט קיבלה את פרשנותה גם באמצעות חלונות עגולים המדמים עיניים, אשר פוזרו בתוך החלל ועל פני המעטפת.

בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים

מבחינה ארגונית הבית מפנה את חלליו הציבוריים לכיוון המבנים האחרים בנחלה, על מנת לחזק את החצר המרכזית המשותפת, בה נפגשים בני הדורות השונים של המשפחה המתגוררת בנחלה. לשם כך בחרנו להפר את השפה העיצובית השמרנית ופערנו חלון נדיבי מימדים במטבח ובסלון, כך שהשהות בהם תהיה חלק אינטגרלי מהמדשאה המשפחתית הגדולה.

בלב הבית גרם מדרגות מינימלי במימדיו המאפשר גישה ליחידת אורחים בחלל הגג, ובמקביל מציע איכסון בחללים תחתיו. שימת לב ניתנה לבטיחות ולעמידה בתקנות, ולכן פיתחנו כאן מעקה ברזל הנתפר אל מדרגות העץ כך שייראה עדין וקליל אך לא יאפשר טיפוס או מעבר של הילדים.

גגות הבית מבקשים ליצור חזות דרמטית בעלת מימד אנכי לאיזור הציבורי ולכניסה הראשית, וצניעות מאופקת בעלת מימד אופקי לאיזור חדרי השירות והשינה. ספסל בטון מרחף בכניסה ופרגולות פלדה המשולבות בחלון חדר האוכל, מעדנים את הנפחים הגדולים ומעניקים להם קנה מידה אנושי.

בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים
בית עם חושים