בית בקצה הגבעה

בית בקצה הגבעה

בנוי 210 מ"ר, שטח 500 מ"ר בשיפוע תלול

בקצה הרחבה של ישוב קהילתי ניצב מגרש הגולש לוואדי ומתצפת מגבוה על מישור החוף וצפון גוש דן. הבית שתכננו כאן מתפקד למעשה כאלמנט תמך לכפל קרקע דרמטי, כשהוא מגשר באמצעות חלליו על הפרשי מפלס של מעל 7 מ' בין הרחוב העליון לשוליו הטבעיים של הוואדי.

קיר מרכזי מפלח את נפח הבית וחודר לחלל הפנימי, תוך שהוא נוטה על צידו ונראה כגולש במורד הקרקע. לאורכו של הקיר מאורגנות הכניסות והיציאות, והוא נאטם ונחרץ לסירוגין בהתאם לרכיבים המבניים המשיקים אליו.
בדידותו היחסית של הבית ביחס לסביבתו מאפשרת מצבי שקיפות נדיבים בחזיתותיו, ומייתרת את הצורך בגידור ובתחימה של חלקת הקרקע ביחס לשטח הפתוח.

בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה

הקומה העליונה מכילה במקרה זה את החללים הציבוריים של הבית וצופה לנוף הרחוק, ולעומתה הקומה התחתונה מכילה את חדרי השינה והרחצה, שמכל אחד מהם מתאפשרת גישה ישירה לגינה, או לכל הפחות מבט אליה גם כששוכבים במיטה.
בשל המיקום הנמוך של הבית ביחס למבנים האחרים ביישוב נלקחו בחשבון הגגות כחזית חמישית, ותוכננו כרכיב בנייני איכותי הן מבחינה עיצובית והן בהיבט תפקודי, שעיקרו הצנעת מערכות טכניות רבות.

למרות היאחזותו הפיסית בקרקע המקומית, הרי שהשפה הצורנית, הגוונים וחומרי הגמר שואפים להתנתק מהסביבה הכפרית, ולהתכתב עם מגדלי המשרדים העצומים של תל אביב ורמת גן, הניבטים מקו הרקיע שאליו צופה המבנה.

בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה
בית בקצה הגבעה