House WJ-K

בית WJ-K

En ע

2008-2011 > Built 245 sqm > Plot 430 sqm, gently sloped

 

Most of the liability measure this planning task relates to restrictions numerical equivalent of the area, wide at its narrowest point is about 8.5 m only. The clients spend a considerable part of their time abroad, and sought little and pampering paradise that will include generous and flexible accommodation wing, a private practice and a gathering space for group activities.
From the large amount of data grew the decision to disband the built volume for two main blocks, and to remain a narrow high courtyard between them, that serves as a source of natural light, and allows constant circulation and exhaust of hot air to excess from the jailed spaces of the house.
In order to minimize the vertical dimensions of the house we added a one-story shell wall, which organizes the landscape and the various scope of movements within the different spaces - it begins at the lowered courtyard that illuminates the basement and lined with huge natural rocks, and ends at the side of the swimming pool.
While the outer shell has a massive rough appearance and a concrete structure, the inner core that spans the patio is made from seamless and bleached steel, enclosed in large panes of transparent glass. the traditional appearance of the tiled roof gets contemporary interpretation both at the high ceiling bedrooms spaces and at the data steel girders edges, as so is the steel staircase which combines glass, stainless steel and wood chunky covert support embedded within it. Inner specified planning Incorporated with dark natural stone, diversified carpentry involves new and prefabricated furniture with sentimental valued antiques, Restored and renewed.
The house spaces were tested and developed on a variable human circumstances and functional uses of work \ rest \ hosting, and unique places designed for remarkable collection of miniatures from around the world, or communion hidden space that it's scale is adapted for children only.

Design team: Sharon, Oren, Libby Barhoum >> Landscape design collaboration Ilan Bar >> Photo: Tal Nisim

Weisman_1
Weisman_2
Weisman_3
Weisman_4
Weisman_5
Weisman_6
Weisman_7
Weisman_8
Weisman_9
Weisman_10
Weisman_1
Weisman_2
Weisman_3
Weisman_4
Weisman_5
Weisman_6
Weisman_7
Weisman_8
Weisman_9
Weisman_10
Weisman_1
Weisman_2
Weisman_3
Weisman_4
Weisman_5
Weisman_6
Weisman_7
Weisman_8
Weisman_9
Weisman_10
Weisman_1
Weisman_2
Weisman_3
Weisman_4
Weisman_5
Weisman_6
Weisman_7
Weisman_8