Shlomi

בית שלומי

En ע

2005-2007 > Shlomi Community Center > Herev Le'et Village, Emek Hefer > built 850 sqm > Plot 2000 sqm, flat space

 

At the center of this pastoral Moshav seat for many years a beautiful blend tower and hangar, used for storing agricultural produce, both neglected and untouched. Following major donation of a rooted family from the place, we planned a re-use of this two objects, and transformed them as an active center and multi-purpose communal zone contain permanently youth movement, activities for the elderly population, historical archive and library, museum for agricultural equipment, open terrace for events and ceremonies, observation balcony and courtyards for informal activities, depending on the types of users and different times of the day.
With generous Cooperation by the Society for Preservation of Israel Heritage Sites, our team made a precise documentation of all existing buildings, and decided how to preserve them, while casting all the new programmatic content.
Main front tower treated conservatively, and at his top widened vertical openings emphasize the relatively extraordinary height of the Moshav skyline, while back retaining structure was partially destroyed, after testing and developing numerous alternatives within the overall outline plan.
The chosen solution advocates a series of mass liquidation, in which volumes are measured differently from one another, derived from the diverse characteristics activity of the compound.
The typical section of the Great Hall is inspired by the performance of poultry and dairy farms, bright and airy through the creation of broken roof structured configuration, and continued in horizontal spans along youth court perimeter, performing an outer attendance higher shell and a low internal and rural one.
Long peripheral reinforce concrete sledding connects both historical and new addition buildings, while drain the runoff from the roofs sloping for re-use and irrigation peripheral areas.
Old water reservoirs and ammunition bunker hidden at a mound of soil will be made accessible and transformed to a public space that embraces the re-new built layout, terraces and surfaces with merging with the wings of complex volumes can be used for a wide range of independent activities, regardless of the building different uses.
Finishing materials were chosen as a gesture and characteristics the Moshav Sense of Place, and include zinc tin roofs covering, visible concrete walls, wood surfaces, silicate bricks, steel frames and roughened stucco.

Design team: Sharon, Oren, Nitzan Hirsch - Carmi >> Interior Design in collaboration with Estee Wolf >> Master plan: Architect Ilan Eisen

shlomi_1
shlomi_2
shlomi_3
shlomi_4
shlomi_5
shlomi_6
shlomi_7
shlomi_8
shlomi_9
shlomi_10
shlomi_1
shlomi_2
shlomi_3
shlomi_4
shlomi_5
s_1
shlomi_7
shlomi_8
shlomi_9
shlomi_10
shlomi_1