Home AL-R

בית AL-R

En ע

2008 > Built 260 sqm > Total area 610 sqm, flat space

 

That Penthouse flat is spread over the entire floor, and all it needed is a clever little surgical intervention - we found no correlation between the dimensions of the generous space, and the height and attitude enabled him at the roof top, so we recommend moving the staircase to a significant key point in the lower level, while gaping vertical look towards the sky.
Up winding staircase connects the two levels and becomes an anchor point organizing the spaces of the house, while separating sleeping areas and living areas, public spaces and private accommodation.
Since this is a seven person's family we adjusted the new roof exit for two compact yet sophisticated bedrooms that has corner built windows benches holding a spectacular view, as an integral part of the room itself.
Two relatively complex engineering efforts have been made to carry out the task >> flat ceiling was breached in subtle and controlled while maintaining iron rods, replaced at the end of the process by huge steel girders >> spiral staircase structure came as a whole and swept upwards to settle in the space created for it in advance.

Design team: Sharon, Oren, Libby Barhoom >> Photo: Tal Nisim

Amar_1
Amar_2
Amar_3
Amar_4
Amar_5
Amar_6
Amar_7
Amar_8
Amar_9
Amar_10
Amar_1
Amar_2
Amar_3
Amar_4
Amar_5
Amar_6
Amar_7
Amar_8
Amar_9
Amar_10
Amar_1