Two Towers

צמד מגדלים

En ע

2006-2008 > HaRama towers reconstruction, Ganey Tikva > Built 550 sqm > Area 2,300 sqm, one continuing planar

 

These two high-rise twin towers of residential units (nearly 200 in total) grow upwards from a three-level parking garage, partly above ground.

Despite the young age of the buildings their parking lots suffered acute and chronic problems of moisture, and here we were called for the purpose of thought and action - the goal set was to handle all entry level space, including outdoors spaces and interiors, from the street through the mailbox and until the lifts entrances.At a later stage of planning the strategy also expanded to all floors lobby spaces, to edge of the enclosure adjacent local school, public city park and stairs leading down to the regional shopping center.

The primary mission was to characterize and define the experience of space syntax while one is walking, and for that we conducted a detailed analysis of the different orientation from public places around, and the way to the elevators cores of the buildings.

Our first decision was the removal of mailboxes "Forest" promoted the following at main frontal entrance in favor of complete transparency and visual continuity between outside and inside. Instead we chose to implement existing lobby spaces under each of the towers and set them to friendly open mail rooms, also contain a temporary seating places and envelopes clutched desk that evolves casual way for random neighbors meeting.

It was also decided to reduce the external vegetation zones in favor of label clear and distinct motion, based on a geometric structure of straight line, curved line, tangent for a moment at the official entrance.Shade oriented plants were inserted indoors, blurs the transition from the outside to the hidden elevators cores. On the extensive outdoors rooftop of the parking lot we scattered "drops" of an elliptical configuration and various sizes, which includes seasonal replaceable flowering that escorts the pedestrians onto the main entry with colored organic stains, as a counterweight to the height and stiffness of the two towers.

Another decision was derived from the comprehensive sealing works, whereby large areas are littered with dry gardening consists of large-scale river pebbles, and "floating" or "pierce" access lanes path by wooden planar or smooth concrete surfaces abound.

To mitigate the scale and provide a homey feel whole compound, we used sandy colored and textured silicate blocks, soft subtle lighting, and colorful organic prints on the long glazed surfaces.

 

Design team: Sharon, Oren, Nitzan Hirsch - Carmi, Amit Kedar, Ruth Stern - Katry >> Photo: Tal Nisim

harama_1
harama_2
harama_3
harama_4
harama_5
harama_6
harama_7
harama_8
harama_9
harama_10
harama_1
harama_2
harama_3
harama_4
harama_5
harama_6
harama_7
harama_8
harama_9
harama_10
harama_1
harama_2
harama_3
harama_4
harama_5
harama_6